Ritverslag 11 juli A-groep: Weert

Aangezien er twee kleinkinderen (Ties en Faas) op zaterdag bij de wegkapitein bleven slapen is het niet nodig om de wekker te zetten. Om klokslag 06:15 uur sprongen ze op het bed van Opa en Oma. Dan ben je gelijk wakker.
Met 11 man stonden we om 07:30 uur bij de Werkplats voor vertrek richting Weert. Als briefing heb ik het kort gehouden met de melding dat de afstand geen 120 km (vlgs programma) maar 115 km is. (ook genoeg) en dat de koffiepauze om 10:00 uur is bij Daatjeshoeve in Laar.
Met enige mist vertrokken we via Beringe richting Heibloem. Vandaar uit heb je een mooi bosgebied bij Stokershorst. Zo tegen 09:00 uur kreeg het zonnetje de overhand en verdween de mist. Via Zwartbroek, Ell, Tungelroij en Altweerterheide steken we de A2 over. Zo vlak voor de pauze  werden we nog ingehaald (dus zo hard fietsen we niet) door een club uit Thoear (Thorn). En uiteraard wordt je dan meegezogen door de groep. Klokslag 10:00 uur arriveren we bij het koffie adres. Bestelling is ook zo gepiept en sommigen verruilen de snelle Jelle voor een stuk vlaai.

Alwin was ook weer van de partij en wist te vertellen dat hij hier vorig jaar zijn zadel stuk had en niet verder kon. Noodgedwongen moest hij het thuisfront bellen om hem op te halen. Hebben zij die middag nog een lunch ter plaatse genuttigd en gewandeld.
Na de koffie zetten Alwin en Peter H. zich op kop en houden het tempo er goed in (wind af). Tot twee keer toe moest de ondergetekende even de route corrigeren, omdat we te vroeg afsloegen, maar dat ging allemaal goed. Even over twaalf arriveren we in Sevenum, waar we nog een cola of iets anders pakken bij de Werkplats. Blij toe kon de wegkapitein die middag naar een schitterende bergetappe van de Tour kijken waarbij af en toe de ogen toch dicht vielen.

Groet, Pierre

 

Ritverslag 11 juli B-groep: Elsendorp

Aan de start om 08.00 uur bij de kerk voor de rit naar Elsendorp en door het mooie Brabantse land met als wegkapitein Ger en nog 6 fanatieke fietsers. Het is 8 uur en we vertrekken met 7 mannen richting het Molenveld, dan door de Beemd naar Kronenberg en achter Grandorse langs naar Evertsoord, Helenaveen, Griendtsveen en Zeilberg. Oeps even keren i.v.m. zandweg dan Deurne en via mooie B-wegen naar Milheeze. Dan langs de golfbaan Stippelberg en door de bossen naar De Mortel, waar we bijna over de vlooienmarkt werden gestuurd. Dat gaan we niet doen wel verder over mooie B-wegen door naar de welverdiende koffie met 56 km op de teller. Na de koffie gaat ook het zonnetje lekker schijnen.
Daarna gaan we via De Rips en Westerbeek naar Merselo en Heide. In Meterik is kermis, dus weer een omleiding. Dan via Hegelsom naar Sevenum, waar we om 12.10 uur met 96 km op de teller arriveren. Geen storingen onder weg.

Groet Ger Tiesen

 

Programma zondag 18 juli 2021:

A- groep: Route: Bree (Be) (125 km), Wegkapitein: Sjaak van Enckevort, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: Viersen-Born-Brachterwald (85 km), Wegkapitein: Frits Hendrikx, Vertrek: 8.00 uur