Ritverslag A- groep route “Weert” 14 juli 2019

Het is alweer jaren geleden dat ik route Weert voor mijn rekening had en dit jaar heb ik hem op eigen verzoek in het programma laten zetten. Ik heb me voor genomen om nu wat andere wegen te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Route op computer voorbereidt, op woensdag voorafgaand met Huub helemaal nagereden inclusief afspraak bij de koffieadres gemaakt.

Zo vertrekken we om 07:30 uur met 10 man en één gastrijder van TWC Oranje (Hans van den Ham) richting Weert.  Ik zal jullie maar niet vervelen met een opsomming de dorpen waar we doorheen fietsen. Ter hoogte  van Caluna (Heythuysen) geeft Jan Engels het sein “LEK” , echter met hulp van Henk is dit zo gefikst.  We rijden met een grote bocht achterom Weert heen via allemaal mooie B-wegen. Ook andere groepen toerfietsers komen we tegen, en een groep haalt ons nog in. Als we dan de A2 oversteken kunnen we het tentencomplex van Bospop zien dat vandaag de laatste dag heeft. Om klokslag 10:00 uur arriveren we bij het koffieadres “Huyskamer Daatjeshoeve” in Laar. Maar goed dat Jan lek reed, anders waren we 10 minuten te vroeg geweest. Zo heeft elk nadeel ook een voordeel. We zitten net binnen en het begint buiten te druppelen. Huyskamer Daatjeshoeve is een mooie, tot restaurant omgebouwde, boerderij tegen de rand van een natuurgebied. Deze hoeve is in 1941 gebouwd in opdracht van een rijke industrieel uit Weert. Zijn vrouw heette Daatje vandaar de naam. Helaas wilde zij daar niet wonen en aldus werd de boerderij aan boerengezinnen verpacht.

Na een prima kop koffie en nog een werd de rit verder gezet. Achterom Nederweert en door Ospeldijk richting Sevenum, zodat we om 12:00 uur op het terras bij de Sevewaeg arriveerden. Mooi rit van 115 km met een strak tempo.

Groet, Pierre

 

Ritverslag B- groep route “Witte Stein” 14 juli 2019

Wegkapitein was vandaag Ger Tiesen. Hij was de vervanger van de nog herstellende en geplande wegkapitein Frits Hendrikx. Beterschap!

We waren met 7 personen, 85 Km. afgelegd via Maasbree, Helden, Neer, Buggenum, Horn, Roermond, Beesel, Swalmen, Reuver met koffiepauze in de Witte Stein, Tegelen, Boekend, Maasbree en rond 12.00 terug in Sevenum.

Grtz. Hans Scheres

 

Programma:

Zondag 21 juli 2019:

A-groep: Route: “Sonsbeck” (125 km), Wegkapitein: Sjaak van Enckevort, Vertrek: 7.00 uur

B-groepRoute: Strabrechtse Heide (85 km), Wegkapitein: Ton Manders, Vertrek: 8.30 uur