Ritverslag 16 augustus A-groep naar Herkenbosch

Als voorbereiding ben ik op woensdag voorafgaand met Piet de route van zondag gaan verkennen. Ik wilde enkele andere weggetjes erin voegen om toch een beetje variatie in een bestaande route te krijgen. Zo gezegd zo gedaan. Lekker op tijd op de fiets (07:00 uur)  en voor de ergste hitte weer thuis.

Vandaag (zondag) vertrekt de A en B groep beide om 08:00 uur. Zodoende is het behoorlijk druk bij de Sevewaeg. Na een korte briefing vertrekken we met 11 man. Route Herkenbosch met na 61 km de koffiepauze. De meesten kennen de route nog wel van andere jaren, zo fietsten we in Beegden ook weer langs het WML spaarbekken De Lange Vlieter.  Bij het einde van het fietspad laat ik de groep even stoppen bij een WML drinkwater tappunt.  Deze tappunten staan niet alleen  in Limburg, maar  in heel Nederland. Een overzicht hiervan kun je vinden op drinkwaterkaart.nl  Alle 10 de drinkwaterbedrijven hebben hier hun steentje aan bij gedragen. Even foto maken en enkele bidons aanvullen en verder.

Via de stuw in Linne, die nog in reparatie is, en het dorp Linne komen we in Odiliënberg uit. Dan nog over de fietsbrug over de Roer in Paarlo naar Herkenbosch. De parkeerplaats van de golfbaan (koffieplaats) staat al goed vol. Ook golfers zijn vroege vogels. Lekker op het terras met een schitterend uitzicht over de golfbaan genieten we van een kopje koffie. Bij vertrek richting Asenray ging je voorheen over een smal hobbelig bospad, echter dit is nu vervangen door een breed betonnen fietspad, wat een luxe. Nog een kleine verrassing in de route is een “onbekend” fietspad, tip van Piet, tussen ter hoogte van Swalmen waarbij we vlak langs de papierfabriek rijden. Zonder enige problemen komen we om 12:15 uur in Sevenum aan met 105 km onder de wielen. Nog even een colaatje bij de Sevewaeg en naar huis.

Groet, Pierre

 

Ritverslag 16 augustus B-groep naar Maasduinen

Maasroute Noord Limburg 90 Km met 8 renners. Via Maasdorpen over pas aangelegde fietswegen in het kader van de Maaswerken vanaf Vierlingsbeek door de Maasduinen.
Via veerpont Sambeek de dorpen Bergen, Ayen, Well veerpont Broekhuizen en thuisreis via Melderslo.

Wegkapitein  Hans Scheres

 

Programma zondag 23 augustus 2020:

A- groep: Route: Mill-Cuijk (115 km), Wegkapitein: Leon van der Hulst, Vertrek: 7.30 uur

 

B-groep: Route: Deurne  (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.00 uur