Ritverslag 2 augustus A-groep naar Velosoof / Cyklist Eindhoven

Sinds we enkele jaren geleden het fietscafé ‘de Velosoof’ in Eindhoven hebben ontdekt, heeft deze rit een vaste plek verworven op de koerskalender. Om 07:30 uur stond een peloton van 10 renners gereed, waar op het allerlaatste moment Pierre vanuit de Klasseweg zich nog bij de groep voegde.

Een rit anders dan anders om verschillende redenen: veel onbekende paden en paadjes, in navolging van de professionele dames gisteren: een stukje Strade Bianche, dwars door Eindhoven en als laatste een rustige ronde om alle krachten te sparen voor de marathon van volgende week (hardlopers noemen dit ‘taperen’).

Op pad dus richting Zeilberg/Deurne, waar we al een keertje moesten herstellen om de juiste route op te pakken. Toen dat even later nog een keertje gebeurde, nam reserve-wegkapitein Henk H Kneteman de groene groep op sleeptouw. Samen met Peter D Lubberding ging het via Aarle Rixtel, Son en Breugel via de noordzijde Eindhoven in. Als een harmonica veerde de groep in en uit elkaar over de smalle paden om dan weer naast elkaar, dan weer achter elkaar te rijden om tegenliggers de ruimte te geven. Ook Pierre E Kuiper voerde lange tijd de groep aan. Precies halverwege kwamen we aan bij Le Cyklist, de nieuwe naam van het voormalige fabrieksgebouw dat eerder bekend stond als de Velosoof. Het was er een drukte van belang: voor heel Eindhoven en omgeving is dit een bekende start- of pauzeplek. Lekkere koffie, rustige social talk, binnen even kijken naar het museum en dan weer verder.

Kneteman moest al snel weer corrigerend optreden, teveel praten voorin leidde onmiddellijk tot wederom een afslag gemist… Over smalle paden door bosgebieden en heide bleef het opletten op tegenliggers en regelmatig fietsten we in een lange rij achter elkaar. Kuiper en Kneteman waren helemaal in hun element toen plots een gravel pad opdoemde. Jammer dat we even verderop de autobaan niet op mochten, anders hadden we zo ongeveer alle soorten ondergrond wel gehad, Eugène B Pijnen kon zich dus sparen en bleef lekker in het wiel zitten. Ger D van der Velde ging er samen met Sjaak E Oosterbosch eens goed voor zitten, ze gaven er nog een flinke snok aan, ook Huub H Zoetemelk leidde ons zonder gêne dwars door Liessel. Piet J Raas, Ger R Winnen en Peter H Freuler konden zich sparen vandaag, want er werd weinig kopwerk verlangd. Met wind op de staart konden we toch nog een acceptabel gemiddelde neerzetten om na een kleine 120km op het terras van de Sevewaeg neer te strijken. De vaste obers kennen bijna onze bestelling, het laatste nieuws uitwisselen en voldaan terug naar huis.

Volgende week staat de marathon naar de Acht Zaligheden op het programma, volg de berichtgeving i.v.m. de verwachte weersvoorspellingen.

Gr Jan

 

Ritverslag 2 augustus B-groep naar Holthees

Om 08.00 uur vertrekken we met 7 mannen en met mooi fietsweer met zo’n 18 graden op de thermometer en een klein beetje wind.  We hebben er een route op staan naar Holthees, maar eerst even rond Sevenum/Kronenberg kijken. Richting Toverland, maar daar is het nog erg rustig. Dan maar rond de Peelbergen / Grandors daar is het wel erg druk met veel grote trailers. Dan richting America en Meterik via het Veulen en IJselsteijn naar Merselo via Overloon naar Holthees voor een lekker bakje koffie. Dan vertrekken we via Vierlingsbeek, de Smakt naar Oostrum en via Oirlo Castenray en Melderslo naar Sevenum, waar we 11.50 uur arriveerden met een route van 91 km. Een erg leuke groep vanmorgen, maar de groep mag wel iets groter zijn. Als er mannen of vrouwen mee willen om een gezellig rondje te fietsen op een racefiets, dan ben je welkom! Een valhelm dragen is wel verplicht.

Groetjes Ger Tiesen.

 

Programma zondag 9 augustus 2020:

A- groep: Route: Marathon naar de Brabantse 8-Zaligheden (190 km), Wegkapitein: Duo Henk Hoeijmakers/Sjaak van Enckevort

Pauzes: 2x, Vertrek: 7.00 uur

B-groep: Route: Kinrooi (Be)  (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.00 uur