Ritverslag 20 september A-groep Boxmeer – Gennep

Het was afgelopen zondag schitterend weer. Het was wel fris, maar het waaide bijna niet en het zonnetje scheen al bij de start om 8:00 uur. Met 10 personen werd er gestart. Via de bekende wegen werd er naar Meterik, Oirlo, Oostrum richting Holthees gefietst. Via Groeningen door het Maasheggen gebied naar Oeffelt, waar we de Maas overstaken via de brug naar Gennep. Je kon al goed merken dat de zonkracht toenam. Nadat we weer naar het zuiden fietsten, kwam de wind van achteren, wat altijd voor een tempoverhoging zorgt. Via Afferden langs het Nationaal Park de Maasduinen naar ons koffie adres in Aijen bij “D’n Boggerd”. Onder de fruitbomen in de zon werd er even uitgerust en van de lekkere koffie genoten.

Hierna werd er richting Well gefietst, waar we weer de Maas overstaken en via Blitterswijck, Swolgen, Broekhuizen naar Lottum, waar Peter H. afzwaaide. Via Grubbenvorst naar Sevenum. Waar we om 12:10 uur arriveerden. Gefietst 100 km. Bij de Sevewaeg werd er nog even nagepraat

Wegkapitein  Peter Driessen

 

Ritverslag 20 september B-groep Nederweert.

Vandaag mijn laatste rit van Serum van dit jaar. De rit ging richting Nederweert. We waren met 6 personen door enkele afmeldingen. Met de wind in de rug ging het richting de Peel. Vrijdag had ik een mooie koffieplaats gezien. Dus ik die vrouw gebeld en zij wilde wel een uur eerder open maken: B&B de Peelvennen in Ospel. Heerlijke koffie met appelgebak. 10.15 uur afgesproken en hoe laat waren we er!!!! Om 10.15 uur.

De terugweg hadden we de wind vol tegen en konden we het appelgebak er weer af fietsen. Klokslag 12.00 uur waren we in Serum.

Groeten van wegkapitein Frits Hendrikx

 

Programma zondag 27 september 2020:

A- groep: Route: Thorn (100 km), Wegkapitein: Huub Hendriks, Vertrek: 8.00 uur

B-groep: Route: Wessem (85 km), Wegkapitein: Hans Scheres, Vertrek: 8.30 uur