Ritverslag 21 juni A-groep naar Goch

 

Titel van het verslag: Koude douche en 8 watjes!

 

Peet had de route in zijn maag gesplitst gekregen, dus dat betekende dat we “wieder nach die Heimat” gingen.

Ik heb vakantie maar aangezien we dit weekend thuis waren kon ik mooi meefietsen. Dat had ik natuurlijk al verwacht want afgelopen week waren Petra en ik naar Terschelling geweest voor een aantal dagen en kon ik mooi aan mijn conditie werken. Feit was dat zij een elektrische fiets had gehuurd en ik een gewone met wat versnellingen. Het duurde niet lang voordat Petra door had hoe het werkte en kon ik gaan stayeren achter haar aan. De Turbo-knop werd bijna niet uitgezet en ik maar pezen achter haar aan door de duinfietspaden. We hebben alle wegen wel minimaal 2 keer gehad. Maar goed het was voor een goed doel, want ik moest goed beslagen ten ijs komen afgelopen zondag.

Ik was dan ook vol goede moed en kachelde met Peet zondagmorgen 8 uur richting Duitsland. We waren met 9 personen. Dit was een leuk aantal, daar kun je wat mee. Peet heeft de route altijd goed in zijn hoofd zitten en wijkt daar normaal gesproken ook niet vanaf, maar vandaag had hij baldadige zin en er waren een aantal oudgedienden helemaal van hun à propos en moesten in een keer goed opletten. Nadat we via omwegen toch in Well de brug over gingen en noordwaarts gingen richting grens, konden we ons daar weer hergroeperen. Blijft lastig zo met die verschillende regels per land, terwijl dat kleine gemene virusje volgens mij helemaal niet zo bezig is met landsgrenzen en dat soort geneuzel. Maar goed, elke regering probeert het toch goed te doen. Ook in Duitsland was het goed weer en daar had het ook al een poosje niet geregend. Dat betekent in Duitsland hetzelfde als in Nederland: de boer zet zijn kanonsproeiers aan zodat het water over de mooie en kostbare gewassen kan plensen. Het nadeel van die dingen is dat ze vaak niet goed afgesteld worden en dus over de weg heen sproeien. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw dus ik maakte me nergens zorgen over en fietste er dwars doorheen. Kleren beetje nat en de fiets moet toch nog gepoetst worden en het droogt wel weer op. Om mijn vader maar weer eens te citeren: “De règen makt niks oët, ut merste valt toch naeve dig”. En zo als gewoonlijk had hij altijd gelijk. Echter ik had buiten de 8 watjes gerekend die allemaal achter de sproeier bleven staan totdat deze over de weg heen gedraaid was en weer op het land sproeide. Meteen startte iedereen weer en fietste door, echter ze hadden buiten de Duitse Bauer gerekend. Die had hem zo ingesteld dat deze meteen weer de andere kant opdraaide zodat echt iedereen een plens water over zich heen kreeg en ik hilarisch gegil te horen kreeg. Ik lag natuurlijk in een deuk en was al weer bijna droog. Laat dit een les voor jullie zijn en luister de volgende keer gewoon voor de aardigheid eens een keertje naar mij 😉. De route ging verder door de landerijen van Nordrhein-Westfalen en om Goch heen over rustige wegen en mooie fietspaden (hoewel het asfalt wel eens gerepareerd/vervangen mag worden op bepaalde stukken). Ook de verrassende nieuwe wegen die Peet ons voorschotelde waren mooi. Nadat we na ruim 60 km in Weeze aankwamen was “der Antonio” al bezig met de Kaffee. Deze werd lekker genuttigd zodat we binnen de afgesproken tijd weer verder konden. Er werden nieuwe kopmannen aangesteld en deze kweten zich goed aan hun taak en hielden het tempo er lekker in zodat we op tijd in Lottum kwamen waar we Alwin af moesten leveren. Hij zat in beetje in de piepzak dat hij zo vroeg thuis was en wist niet zeker of zijn vrouw dat  wel goed zo vinden. Maar mijn voorstel om dan maar eerst zijn vrouw te bellen of het wel uitkwam dat hij zo vroeg thuis kwam hoefde ook weer niet. We willen daar als Véloklub toch zeker geen problemen mee krijgen 😉. Uiteindelijk heeft Peet ons nog een stuk naar Sevenum begeleid totdat we zelf de weg weer wisten en is toen ook naar zijn thuisadres in Lottum gefietst. Nadat Jan per ongeluk van het fietspad werd gebonjourd hebben we deze toch weer terug gevonden en we kwamen met de overigen weer veilig en met een voldaan gevoel in Sevenum aan en hebben met een aantal nog even lekker op het terrasje gezeten tegenover de kerk.

Zo ik heb namens Peet me zo goed mogelijk gekweten aan het schrijven van dit verslag en hoop dat iedereen die dit leest er weer een beetje van genoten heeft. En wie een keer lekker mee wil fietsen, schroom niet en kom lekker een keer mee. Of ik er volgende week bij ben weet ik nog niet, misschien ga ik nog wat oefenen met stayeren in mijn vakantie.

Namens de wegkapitein en naamgenoot Peet, iedereen de groetjes en tot volgende keer.

 

Henk Hoeijmakers

 

Ritverslag 21 juni B-groep Roggel

Aangepaste ‘Vaderdagtocht’ door midden Limburg  met koffiepauze in Roggel.

80 km met 5 bikers en weer terug om 11.30.

Grtz. Hans

 

Programma zondag 28 juni 2020:

A- groep: Route, vertrektijd en wegkapitein in overleg te bepalen.

B-groep: Route: Gennep en wegkapitein: Henk Janssen, vertrek: 8.30 uur