Ritverslag 22 augustus A-groep: Duitsland

Half zeven, nog nauwelijks daglicht en toch al uit de veren voor de rit van vandaag. Je mag er wel wat voor doen. Volgens programma “fahren wir nach Deutschland”. De jaarlijkse mooie route door ons buurland onder leiding van Huub Hendriks.

Een eerste incident was er al voor vertrek. In de nacht was er door hevige regenval een putdeksel op straat omhoog gekomen. Met vereende krachten hebben Peter en Sjaak deze weer op zijn plek gelegd en was de straat weer veilig.

Zoals Sjaak opmerkte vertrekken we met een “sixpack” richting Duitsland. Het is nog enigszins mistig en een temperatuur van rond de 17 graden.  Houden we het droog? De flora en fauna doet onderweg weer z’n best. Zwanen met hun jongen zijn al aan hun ontbijt, enkele hazen steken hun kop omhoog om te zien wie er langskomt. Grotere groepen ganzen foerageren om te sterken voor hun terugtocht straks. De koffie is als gebruikelijk in Oedt op het terras.

En nog steeds houden we het droog met regelmatig een lekker zonnetje. Rondom ons zien we dat het einde van de zomer langzaam nadert. Het koren is gemaaid en de mais is volgroeid. De “rot -en weisskohl”  is flink aangedikt en bijna oogstrijp. Ook komen we weer door de fruitbomenstreek. En nog steeds geen regen. Gelukkig. Echter als we bijna terug zijn vallen er 25 druppels per persoon (ongeveer). Na enkele klimmen en 116 kilometer zijn we om kwart over twaalf terug.

Zoals elk jaar, mooie rit Huub.

Gegroet Jo Hendriks (juist de broer van)

 

Ritverslag 22 augustus B-groep: Deurne

Aan de start om 08.00 uur bij de kerk 4 man, omdat Jan S. het weer niet vertrouwde. Ik fiets niet in de regen was zijn verhaal  en onze senior Wiel had een lekke band onderweg van Grubbenvorst naar Sevenum en ging die thuis maken. Dan maar vertrekken richting Deurne via Helenaveen- Neerkant -Liessel -Heusden- Asten –  Ommel – Vlierden – Helmond – naar een wel verdient bakkie koffie zelfs met slagroom. Daarna gaan we weer verder via Walsberg – Milheeze – Vredepeel – Ysselsteyn – America naar Sevenum, waar we dan om 12 uur aankomen met 93 km op de teller en zonder storing onderweg naar de lekkere soep.

Tot volgende week Groetjes Ger T.

 

Fietsweek Italië (Levico Terme).

Zaterdag 28 augustus reist een 8-tal leden in alle vroegte voor een fietsweek naar het Italiaanse Levico Terme. Dit is de reis die vorig jaar vanwege Corona niet door kon gaan. Wij wensen iedereen veel fietsplezier en een behouden reis terug.

 

Programma zondag 29 augustus 2021:

A- groep: Route: Wegberg (DE) (115 km) Denk aan mondkapje!, Wegkapitein: Henk Hoeijmakers, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route:  Haelen (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.00 uur