Ritverslag 24 juli A-groep: Brabantse Kluis  – Aarle Rixtel

Zondag 24 juli vertrokken we om 7.30 uur wederom met mooi weer met 8 man richting Brabant. Er waren veel weg opbrekingen en we hadden veel bochtenwerk dat niet door iedereen gewaardeerd werd. Echter we kwamen op deze route veel groepen fietsers tegen; dus dat bochtenwerk was blijkbaar niet voor iedereen een probleem. Bij Asten moesten we ongeveer 1,5 km over de kasseien hobbelen, in  Aarle-Rixtel (70 km) bij Herberg de Brabantse Kluis waren we dus wel toe aan de koffie.

Heerlijk even bijkomen tussen de nonnen  en de koeien.

Sjaak was zeer gecharmeerd van de Brabantse serveerster. Toen ze vertelde dat ze ook veel fietst begrepen we waarom Sjaak onder de indruk was. Na 2 kopjes koffie was de temperatuur flink gestegen.  Met forse tegenwind richting de Mortel, Ysselsteyn weer terug bij de Trapperie. Samen met de Hells Angels van Sèrum even lekker op te terras uitgepuft.

Deze wegkapitein bedankt Peter Driessen nog even voor de ondersteuning bij het maken en voor-fietsen van de route.

Gegroet wegkapitein Marcel van Koningsbruggen

 

Ritverslag 24 juli B-groep:

7 Liefhebbers vertrokken om klokslag 08 uur voor een rit richting Helenaveen, Neerkant, Asten-Ommel tot aan de Zuid-Willemsvaart en vervolgens terug via Nederweert en Ospel Eind richting Meijel, waar we bij de Stoep zoals gewoonlijk van de lekkere koffie genoten en de puike bediening.

We wilden minimaal 85 km halen en daarom via de Boerderijweg naar Neer en binnendoor naar Helden, maar de mannen wilden nog een lusje erbij en dus langs de Midden Peelweg naar America en langs het spoor richting Sèrum.

Een rit met gelukkig veel schaduwwegen die eindigde bij een temperatuur van maar liefst 29° en een koele afdronk bij Huub vanwege zijn verjaardag.

Wegkapitein Hans Scheres

 

Programma zondag 31 juli 2022:

A- groep: Route: Molenbeersel – Be (120 km), Wegkapitein: Ger Driessen, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: Smakt (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.00 uur