Ritverslag 16 juni A-groep: Cuijk

Zaterdagmiddag kregen we van Leon van der Hulst een appje dat hij er zondag niet bij kon zijn als wegkapitein, omdat hij na een feestje het asfalt had “gekust” (gevallen dus!). Toch te diep, volgens eigen zeggen, in het glaasje gekeken. Gevolg: blauwe plekken, schaafwonden en een behoorlijk gehavend oor. Beterschap Leon en in het vervolg eerder op 0.0 overschakelen!

Desondanks stonden er vanmorgen om 7.30 uur toch 8 renners klaar om de door Leon doorgestuurde rit te gaan fietsen. Iedereen wilde voor deze mooie route de rol als wegkapitein wel overnemen van Leon, maar Peter Driessen was toch het snelste met zijn aanmelding en hij werd dus de wegkapitein voor vandaag. Ook namens Leon, bedankt Peter!

Met dit lekkere weer, konden we in zomertenue richting de Meterik fietsen. Onze pseudo wegkapitein Peter nam meteen de kop en liet die gedurende de gehele rit maar met moeite los. Wat hij vandaag als kopman liet zien, kunnen we gerust groots noemen. Via Oostrum en Geijsteren fietsten we naar Vierlingsbeek. Daar werd voor de variatie eens het veerpont genomen, per slot van rekening moet die ook de kost verdienen. Na deze ontspannen overtocht ging de reis verder naar Afferden en Gennep. In Gennep namen we de brug over de Maas, want anders zou onze penningmeester Henk wellicht beginnen te sputteren. In Oeffelt en St. Agatha zagen we enkele prachtige boerderijen met de koeien mooi loslopend in de wei. Schitterend om dit te zien en dan te bedenken dat de boeren door de zogenaamde stikstofcrisis zo in de klem zitten. De plannen van onze stikstofminister raken “kant noch Wal”! Ik ben dan ook echt benieuwd, hoe zij dit varkentje gaat wassen! De stropdassen mensen in Den Haag met hun stikstof PowerPoint grafieken zouden eens wat vaker op het platte land moeten komen en daar eens goed kijken wat er allemaal gebeurd door de boeren! Als er ooit nog een hongerwinter zou komen, God verhoede het, dan moeten ze blij zijn dat ze van diezelfde boeren nog de korstjes van het brood krijgen! Enfin, genoeg politiek gezeurd.

We fietsten lustig door naar de mooie plaats Cuijk en kwamen daarna in een heel mooi watergebied terecht met de plaatsen Katwijk aan de Maas, Linden en Beers. Hier werd vanmorgen al de nodige watersport bedreven. Daarna ging de reis verder naar Mill, Wilbertoord en dwars door de Boswachterij van St. Anthonis. Wanneer hebben we koffie, werd er al regelmatig vanuit het peloton geroepen? Pas na 86 km antwoordde onze wegkapitein. Nou dat koffieadres vonden we en wel bij Café Os Moe in Oploo. Heerlijk zittend een prachtig aangelegde tuin genoten we van de koffie en sommigen ook nog van het huisgemaakte gebak.

 

Na deze lekkere pauze ging het naar Westerbeek, maar daarna begon de voorband van Jo wat te foeperen oftewel te stuiteren. Dus lek! Dit alles werd in 20 minuten opgelost met dank aan de CO2-patroon (foei !) van Jan. Daarna in gezwinde spoed verder en dit werd duidelijk gemaakt door Piet die met zijn nieuwe Giant (met-alles-erop-en-eraan) zich aan kop nestelde. Ondanks de tegenwind ging het met een vaartje van 35 km/u richting Sevenum. Helaas hebben we de laatste 20 minuten toch lichte miezerregen gehad en dit was precies de tijd die we met de lekke band van Jo bezig zijn geweest. Wie de schoen past, trekke hem aan! Haha!

Verder is de rit prima verlopen en we kunnen Leon alle complimenten voor de 122 km-lange rit maken, maar aan de wegkapiteinsrol  van vandaag van Peter had hij waarschijnlijk niet kunnen tippen. Alles bij elkaar dus, is het een prima rit geworden! Allen bedankt.

Groetjes Sjaak van Enckevort.

 

Ritverslag 16 juni B-groep: Thorn

Onder het motto ‘niet het vele is goed, maar het goede is veel’ vertrokken en 3 ‘ B-groepers ‘ voor de klassieker naar Thorn. Langs de Maas, Leudal en Beegderhei naar het stamcafé in Thorn waar de koffie zoals altijd van prima kwaliteit was. We namen ruim de tijd voor de koffiepauze, waardoor we na twaalven in Sèrum arriveerden na plm. 95 Km.

Grtz. Hans

 

Programma zondag 3 juli 2022:

A- groep: Route: Koningsbosch (125 km), Wegkapitein: Piet Janssen, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: Gennep (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.00 uur