Ritverslag 25 september A-groep:

De weersverwachtingen waren erg wisselvallig naar het weekend toe. Maar toen ik om 7 uur ‘s morgens naar buiten keek, kwam er toch een glimlach op mijn gezicht. Het was bijna windstil en het was wisselend bewolkt.

Om 8 uur werd er vanaf de Trapperie met 10 personen vertrokken richting Gemert. Het is altijd weer een uitdaging om weer wat nieuwe weggetjes in een rit op te nemen. Startend vanuit Sevenum fietsen we over de bekende binnen weggetjes richting America, Deurne. Dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, is duidelijk te zien aan de kastanjes die hier en daar op de weg liggen. Het gras is weer mooi groen, dit was afgelopen zomer wel anders, zodat de veeboeren nu alsnog het nodige kuilvoer kunnen binnenhalen om het vee deze winter te kunnen voeren. Ter hoogte van Deurne komt Stefan bijna twee maal in botsing met een duif. Dit liep nog goed af. Zo komen we door Milheeze, fietsen we richting Bakel en naderen we Gemert en gaan buiten Gemert om, waar ik toch enkele weggetjes in de route heb verwerkt waar enkelen van de mannen laten weten hier nog nooit gefietst te hebben. Nu gaan we richting Oploo, waar we de koffie pauze hebben bij “Os Moe “. Hier aangekomen blijken we niet de enigste te zijn, die hier een stop wilden  maken. Er zijn ons al 2 groepen wielrenners voor. Onder ons was vandaag een jarige en dat was Jan. Deze was zo blij met onze felicitaties dat hij spontaan de koffie voor ons betaalde. Jan nog hartelijk bedankt voor deze gulle geste.

 

Nu rest ons de laatste 35 km richting huiswaarts met een licht briesje op de rug. Maar deze 35 km duurde achteraf toch langer dan we gedacht hadden bij het vertrek van ons koffieadres. Stefan was hier weer de persoon die de aandacht trok. Hij reed tot 2 maal toe lek. Hij had in zijn wielerloopbaan nog weinig lek gereden en dat was duidelijk te zien bij het verwisselen van de bandjes. Maar met zoveel ervaringsdeskundigen rondom hem heen werd dit weer opgelost. En steeg Stefan ook direct in de top van het “ Sisser-klassement ”. ( diegene die bij het einde van het fietsseizoen de meeste lekke banden achter zijn naam heeft staan, krijgt de Sisser uitgereikt). Tussen de  eerste en tweede maal lek van Stefan, reden we de B-groep nog achterop en net toen we de aansluiting hadden, werd lek 2 van Stefan gemeld en moesten deze weer laten gaan.

Rond half een arriveerden we precies na 100 km weer bij de Trapperie.

 

Groeten van wegkapitein Peter Driessen

 

Ritverslag 25 september B-groep:

Vanmorgen zou Hans de rit naar Westerbeek doen???? Hans had geen idee, dan ik maar een ritje verzinnen. Wind uit het Noorden! Dan gaan we naar Gennep. Iedereen vond het goed. Bij Afferden werd er een andere keus gemaakt. Daar al de Maas over. Via Sambeek naar Overloon naar ons vaste koffieadres, een lekkere bak voor nog steeds 1,75. Hij doet niet aan verhogingen. Topper.

Net na Westerbeek sloot de A-groep achter ons aan, maar helaas ze moesten er heel snel af!!!!!!! Toen weer verder met de 5 van de vaste B-groep. Om 12.15 in Serum na 84 km dus toch wel een aardige rit verzonnen. Wat gecombineerd van verschillende ritten.

Gr.  Frits

 

Programma zondag  2 oktober 2022:

A-groep: Route: Thorn (90 km), Wegkapitein: Ger Driessen, Vertrek: 8.30 uur

B-groep: Route: Maasbracht (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.30 uur