Ritverslag 27 september A-groep Thorn

De enorme plons regen van zaterdagnacht is gelukkig net op tijd voorbij en staan we met acht rijders klaar voor de rit naar Thorn. Het prachtige nazomerweer van de laatste tijd heeft inmiddels plaats gemaakt voor echt herfstweer en de meesten van ons zijn al wat dikker ingepakt. Via het kassengebied Siberië, waar een groep jonge zwanen achter de ontelbare rijen met frambozenstruiken langzaam de weg oversteekt, maar waar verder nog weinig te zien is rijden we richting Boekend en via Blerick de Zuiderbrug over. Verder over de meestal bekende wegen naar Tegelen, Belfeld, Reuver waar ik mijn langzaam leeglopende achterband toch echt moet vervangen. Nadat dit euvel is opgelost en we verder rijden richting Beesel is het na enkele kilometers weer mis. Weer een lekke achterband. Het enige “positieve” hieraan is dat ik nu wel weet hoe te wisselen van een wiel met schijfremmen. Dan rijden we verder via het mooie Asselt waar we over de vele drempels heen knallen en eigenlijk verder weinig zien van de omgeving door naar Roermond. Hier rijden we naar het Outlet Center over een mooi nieuw fietspad, maar het lukt om een of andere reden al maanden niet om die laatste 15 meter te voltooien, waardoor de hoge stoeprand een lastig obstakel blijft. Wellicht ook door de natte wegen en veel troep van de bomen op het wegdek weer een lekke band. Nu is Sjaak de ongelukkige. Dit mag echter de pret niet drukken en na dit ongemak rijden we verder door enkele straatjes in de binnenstad van Roermond en dan via Ool, Linne, Brachterbeek  richting Wessem de brug over. Al met al komen we veel later dan gepland aan op ons koffieadres in Thorn, waar de straten vol staan met uitgebouwde terrassen. Inmiddels is de koffie ingeschonken en die smaakt uitstekend, waarna er nog een tweede ronde volgt. De terugreis gaat via Panheel, Grathem en verder over meest rustige wegen richting Heibloem, waar de windmolens op volle toeren draaien. De stevige wind hebben we dan ook van voren, maar door het kopwerk van iedereen blijft de vaart er goed in en komen we via Beringe, Koningslust en Maasbree weer terug in Sevenum.

Door de late thuiskomst zit het terras er voor ons helaas niet meer in, maar nog wel op tijd terug voor de Formule 1 en het WK wielrennen voor de liefhebbers. Gezien de reacties achteraf een geslaagde rit met 105 km op de teller.

Groeten van wegkapitein Huub Hendriks

 

Ritverslag 27 september B-groep Wessem

Onder een dreigende wolkenlucht vertrokken we om 08.30 met 8 liefhebbers voor de rit van 85 Km door de Midden-Limburgse dreven naar Wessem. Tijdens de heenrit met rugwind ging het via Helden naar Neer en Roggel en vanuit Baexem naar Beegden langs de waterbekkens van WML en ket Kanaal Wessem-Nederweert naar de koffielocatie aan de Maas in Wessem. Tijdens de terugrit met de NO-wind van voren, ging het langs het Lateraal kanaal via Heel naar Haelen / Buggenum en Neer en vervolgens langs de Napoleonsweg via Baarlo / Maasbree naar Sèrum, zonder één druppel regen gevoeld te hebben.

Groeten van wegkapitein Hans Scheres.

 

Programma zondag 4 oktober 2020:

Gezamenlijke rit van A+B groep: Route: Maasbracht (90 km), Wegkapitein: Jo Hendriks, Vertrek: 8.30 uur