Ritverslag route “Maasduinen” A- groep 28-4-2019.

Een kille morgen op 28 april, maar toch 9 liefhebbers aanwezig voor de wekelijkse zondag rit. Normaal gesproken wordt er vertrokken bij klokslag, maar de wijzers van de kerktoren zijn een beetje van slag. Op het programma staat meestal de plaatsnaam aangeduid waar de rit naar toe moet gaan, voor vandaag echter een omschrijving: Maasduinen. Hiermee kon ik dus wat vrijheid voor de route aan de dag leggen. Via Siberië terug naar de bikeway om vervolgens dwars door de stad (Venlo) naar de Veegtes te gaan. Langs de Venkoelen, naar het eerste bord Maasduinen. De ontbossing aanschouwt achter Schandelo en de zandbak Maaswerken bij Lomm. Met een stevige bries van de zijkant richting het noorden via Hanik naar het Heerenven, wat gelukkig ook weer vol water staat. Verder naar het noorden langs National park de Maasduinen (nummer twee) en grote open akkerbouwgebieden naar Siebengewald. Om in de stemming van Lente en Koningsdag te blijven door de gehuchten Kleine Horst, Koekoek en Lakei. Achter Heijen sloeg de schrik ons om het hart: uit een zijstraatje kwam een auto die ons echt pas op het aller, aller, allerlaatste moment zag… en ons voor liet. Hoewel we voorrang hadden: altijd alert blijven voorin! Nog even een klein gravelpaadje meegenomen om de boel op scherp te zetten voor de koffiepauze. Genoeg ‘Babbels’ in Gennep dus. Na de pauze even uit de wind achter een pelotonnetje uit Volkel, maar al snel hadden we de vaart er weer in. Langs Maasheggen uit de wind via Beugen naar Boxmeer en langs kleine dorpjes verder naar het zuiden. Bij Soetendaal raakte we onze voorzitter eventjes kwijt, terwijl de Volharding-dames toch net een doelpunt maakten. Snel sloot hij weer aan om via Smakt naar Boschuizen te fietsen. Alwin ging het aantal auto’s tellen door dwars over de parkeerplaats te rollen. Ondanks deze uitspattingen bleef het tempo onverminderd hoog. Nog enkele minder gebruikelijke wegen in Veld-Oostenrijk en de Afhang en we waren terug onder de kerktoren: 111,3 km met voor het eerst dit seizoen een bovenmatig gemiddelde van 30,2 km/uur. Alle materieel en materialen goed op orde: geen lek!

 

Met sportieve groet, Jan

 

Ritverslag route “Duitsland” B- groep 28-4-2019.

Vanmorgen vertrokken Jo, Henk, Willy en ik voor een ritje naar Duitsland. Helaas waren er een aantal die het weer niet vertrouwden. Maar het was heerlijk weer om door de Brachterwald te fietsen en via Born weer terug. In het centrum van Born hebben we een sterke koffie gedronken en daarna met de wind mee terug. Maar een open gebroken weg bracht ons van de route. Uiteindelijk kwamen we toch weer terug op de route en in Serum aan met 88 km en met een gemiddelde van ongeveer 26 km.

 

Groeten Frits Hendrikx.

 

Fietsweek Spanje (Calpe)

Op maandag 6 mei a.s. vertrekken 8 renners voor een fietsweek naar Zuid-Spanje (Calpe).

Calpe ligt aan de kust in de buurt van Benidorm. Vliegen vanaf vliegveld Düsseldorf naar Allicante-Spanje. Er worden 6 mooie fietsroutes gefietst, die voornamelijk landinwaarts trekken. Er zit dus het nodige klimwerk bij. Ons oud-Véloklublid Jos Janssen vertoeft al vele jaren in dit mooie fietsgebied en heeft ons dan ook vele goede fietstips kunnen overhandigen.

We wensen alle deelnemers heel veel fietsplezier!

 

Programma:

Zondag 5 mei 2019:

A-groep: Route: “Wilhelmina Kanaal met 3 *** kasseienstrook” (100 km), Wegkapitein: Ger Driessen, Vertrek: 8.00 uur

B-groepRoute: St. Anthonis (85 km), Wegkapitein: Frits Hendrikx, Vertrek: 8.30 uur