Ritverslag 28 juni A-groep Hülserberg – Tönisberg

Wederom een rit naar Duitsland en wel naar Hülserberg – Tönisberg 120 km. Vanaf 1 juli mag er ook in Nederland weer in grotere groepen gefietst worden, dus de eerst volgende toertochten zullen zeker in Nederland plaats vinden.

Met 7 personen fietsten we om 7:30 uur richting Maasbree, alwaar Eugène weer aansloot en zo gaan we met 8 man via het Jaommerdal richting Duitse grens. De regen was ons deze zondag al voor geweest. De wegen in Duitsland werden steeds natter. Maar daar bleef het ook bij. De rit naar Hülserberg -Tönisberg heb ik ditmaal tegen de wijzers van de klok in gereden. Ook ditmaal weer diverse weggetjes weten te vinden waar we normaal nooit komen. Na ongeveer 47 km. Ging het bijna mis voorop. Ger R. had niet goed gehoord dat de wegkapitein zei: bij rechtsaf niet op het fietspad maar de weg op. Ger draaide echter wel het fietspad op en draaide voor Peter Dr. rechtsaf. Het liep gelukkig allemaal goed af. Gaandeweg kwamen we in de buurt van Krefeld. Hier waren op sommige plaatsen erg slechte landweggetjes. Jammer dat Henk H. er niet bij was. De Hülserberg werd geslecht en werd richting Tönisberg gefietst. Het enige terras was echter gesloten en werd er doorgefietst naar St. Hubert, 4 km verderop. Voor de kopmannen was het nu echt alle zeilen bijzetten, want de wind kwam nu regelmatig van voren en nam in kracht toe. Bij een van de drie Bäckers in St. Hubert kon gelukkig toch nog gepauzeerd worden met het drinken van een Pott Kaffee. Eugène had zijn mondkapje bij zich en deed de bestelling voor ons. Omdat Eugene 25 mei jarig was, wilde hij de koffie wel betalen, wij blij. Maar dit was echter van korte duur. Bij het afrekenen deed Eugène zijn pinpas het niet.

Met frisse tegenzin werd er tegen de wind in naar Sevenum gefietst. In Venlo ging het echter weer bijna mis, nu met Alwin, die bij het stoplicht, ter hoogte van het Ziekenhuis, de rechts afdraaiende fietser niet had gezien. Maar ook dit liep goed af. In Blerick tussen de twee Maasbruggen reed Eugène lek. Dat krijg je ervan , haha. Na de band wissel, wilde Jan de band wel even weer snel op druk brengen met zijn CO2 patroon. Maar dit lukte in eerste instantie niet zo goed. De patroon was al eens gebruikt en dan wordt het moeilijk als je het nog eens probeert. Maar Jan heeft altijd wel meer CO2 patronen bij zich en hiermee was de band alsnog snel op druk. Via de Greenport Bikeway terug naar Sevenum, aankomst 12:25 uur. Afstand 120 km met ongeveer 350 hoogtemeters.

Groeten van wegkapitein Peter Driessen.

 

Ritverslag 28 juni B-groep Gennep

Vertrokken met 4 man. Willy zou ook komen, maar was wat te laat. De route ging via Well naar  Gennep. Met de wind schuin van achteren ging het als vanzelf. Na de koffie de Maas over naar Boxmeer en via Venray naar Sevenum. Gelukkig waren Jo en Frits in goede doen, want intussen waaide het behoorlijk en nu schuin van voren. Om 12.15 uur weer thuis.

Afstand 87 km. Geen regen, geen lekke band en lekker moe!

 Groet Henk Janssen

 

Met ingang van 1 juli mogen we van NTFU weer in grote groepen gaan fietsen.

We houden ons wel aan de RIVM richtlijnen en adviezen!

 

Programma zondag 5 juli 2020:

A- groep: Route: Berg a.d. Maas – Maaseik (125 km), Wegkapitein: Piet Janssen, Vertrek: 7.30 uur

 

B-groep: Route: Brachterwald (85 km), Wegkapitein: Frits Hendrikx, Vertrek: 8.30 uur