Verslag A-groep naar Wegberg: de Pensionado’s

De weken vliegen voorbij. Zeker als je overdag nog moet werken blijft er weinig tijd over om te genieten van je hobby’s en vrije tijd. En als je hobby ook nog eens fietsen is (wat nog meer tijd kost dan postzegels verzamelen} heb je wel een probleem. Maar gelukkig heb ik een goei vrouw waarvan ik in de spaarzame vrije tijd toch nog mag gaan fietsen.

Zo ook afgelopen zondag. Ik werd afgelopen week tot wegkapitein gebombardeerd door onze voorzitter (werkt natuurlijk al lang niet meer) of ik de rit van zondag wilde overnemen van Piet (ook al tig jaar niet meer werkzaam), want zij gingen met nog 5 andere Véloklubleden (die ook allemaal niet meer weten hoeveel vrije tijd het werk tegenwoordig nog kost) naar Italië om, ja je weet het wel, om een hele week te gaan fietsen. Kun je je voorstellen, als werkende medemens om de economie in Nederland maar aan de gang te houden dat er mensen zijn die een hele week in Italië gaan fietsen met mooi weer en heel veel bergen. Nou ik niet maar zou het heel graag willen. Maar ja, wij moeten Mark, Sigrid, Jesse, Kasja en noem ze maar op onderhouden door elke dag braaf naar onze baas te gaan om geld te verdienen waarvan we weer veel naar de belasting doorschuiven.

Maar goed, we zijn een fietsclub en dit verslag moet over het fietsen gaan. Vooruit dan maar! Ok, nadat ik vorige week dus te horen kreeg dat ik een route moest regelen ben ik snel in mijn archief gedoken en heb daar nog een mooie route (tenminste dat was ie destijds) gevonden. Om, voor de meeste mensen onder ons, begrijpbare redenen lukte het me niet om door de week deze route helemaal na te fietsen of nog alles in orde was Daarom heb ik deze maar gedeeltelijk snel met de auto gecontroleerd. Helaas kon ik de mooie smalle paadjes niet controleren omdat ik daar niet mocht rijden en de Duitse Polizei vond het ook nog perse nodig om een pasfoto van mijn auto en mijn gezicht te maken (nog meer belastinggeld) zodat mijn humeur er niet beter op werd. Maar goed, dan maar weer een paar overuren maken.

De route was klaar en zondagmorgen om 7.30 stond ik klaar (bij de 9e Zaligheid) wachtende op mijn volgers van die dag. Nou dat waren er niet veel. Alleen maar Jan, Pierre, Alwin en Ger. Mmmmh dacht ik nog: dat zijn allemaal werkende mensen die hun spaarzame tijd besteden aan hun hobby, het fietsen (en dus allemaal wel een goei vrouw zullen hebben).

Gelukkig hadden we de heenweg een beetje wind in de rug dus het ging voorspoedig. Alleen het zonnetje wilde maar niet verschijnen en het was een beetje kil. Toch was het weer een mooie route over mooie, redelijk onbekende paadjes, vooral in Duitsland en ging het voorspoedig richting Wegberg. Aangezien we vlot doorfietsten waren we te vroeg in Wegberg, maar daar had ik al rekening mee gehouden en werd er pas na 70km gepauzeerd in het idyllische Hardt, in de buurt van Mönchengladbach. Bij de plaatselijke Clevers ijssalon serveerden ze een goeie bak Kaffee die er wel in ging.

Na wat geklaag over het werk en over de Pensionado’s die lekker in de zon in de Italiaanse bergen aan het fietsen waren gingen we weer naar buiten om onze fietsen te zoeken. Die fietsen waren snel gevonden (was vroeger wel eens anders heb ik gehoord 😉). Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind. Vanaf de pauzeplek tot thuis heeft het aan een stuk door geregend en kregen we ook nog eens de wind van voren (letterlijk bedoel ik dan en niet van onze goei vrouwen, want die wisten wat voor heldendaden wij met fietsen moeten trotseren om weer thuis te komen).

Er werd stug doorgefietst en hoewel het weer dus niet best was, hebben we toch genoten van de route en gelukkig hebben we geen valpartijen en lekke banden meegemaakt zodat we net na 12.00uur weer terug in Sèrum waren, waar we allemaal maar snel de warme douche thuis opzochten en helaas geen rondje Kwaremont meer hebben gedaan. Volgende keer maar weer. Tenslotte moesten we de volgende dag weer allemaal nuchter op het werk verschijnen, dit in tegenstelling tot een stelletje………….

 

Met vriendelijke fietsgroet,

Wegkapitein vd dag: Henk Hoeijmakers

 

Ritverslag B-groep naar Haelen

Op het programma rit Haelen door Henk J  85 km.

Maar Henk heeft zich afgemeld (vakantie) en ook Frits die anders vaak de ritten overneemt heeft zich afgemeld en Jan dacht dat hij nat werd dus afgemeld en dan wordt het groepje klein. Dan zelf maar even een route Haelen maken. De weersvoorspelling ziet er redelijk uit en we zijn niet van suiker dan toch maar vertrekken naar Sevenum waar ik dan om 7.55 uur arriveer bij de kerk maar er is nog niemand. Dan even wachten tot de klok 8uur slaat want meestal komen de anderen dan snel maar vandaag niemand ook 08.05 uur niemand zodat ik maar alleen vertrek. Ik heb immers een mooie route en vertrek via Grubbenvorsterweg naar Greenport Bikeway richting Venlo om dan langs de Maas naar Haelen te fietsen .Op de Greenport Bikeway kwam ik achter 3 fietsers die nogal breed reden dus even bellen en erlangs was de bedoeling, maar zij spraken mij aan waar ik naartoe wilde fietsen en of ik uit deze buurt kwam. We raakte aan de praat en hoorde meteen dat ze hier niet uit de buurt kwamen en dat het Hollanders waren. Ik kreeg de vraag hoeveel km ik nog wou rijden en met welke snelheid. Ik vertelde ongeveer 90 km en tussen de 25 en 30 km/uur en kreeg van hun de vraag of ze mee mochten rijden? Dat was natuurlijk geen probleem want alleen is ook maar saai, dus met 4 man verder via Blerick- Baarlo- Kessel naar Neer. In Neer langs de Maas moesten eerst selfies gemaakt worden want dit was zo’n mooie plek in Limburg en dan door naar Buggenum- Horn- Beegden- om zo langs de Maasplassen want ik wil ze ook mooie plekken laten zien en dan via Grathem-Baexem – Leveroy naar Heibloem. Daar werd het tijd wordt voor koffie bij de Roggelsebrug met een lekker stukje Limburgse vlaai en dan gingen we verder via Krum en de Vieruitersten en de Vuurlinie naar Helenaveen en langs het kanaal naar Griendtsveen. Vandaar uit naar America waar ik mijn gastrijders op Center Parcs de Limburgse Peel af zet (ze waren erg tevreden over de mooie  plekken)en ik de weg vervolg naar Sevenum. Het begint dan ook nog een beetje te spetteren (niet erg veel) en zo kom ik om 11.50 uur in Sevenum aan met 94 km op de teller en een goed gevoel. Het was een mooie rit via veel mooie plekken in Limburg en de Brabantse Peel.

 

Groetjes Ger T.

 

Programma 5 september:

A-groep: Route Herkenbosch, wegkapitein Pierre Engels, vertrek 08:00 uur

B-groep: Route Wessem, wegkapitein Hans Scheres, vertrek 08:30 uur