Ritverslag 3 april 2022 A- groep: Boswachterij St. Anthonis.

Vorige week zondag tijdens mijn corona quarantaine periode de route verkend, maar het laatste deel van de route was geen dorpje meer opgenomen dus thuis aangekomen, nog geen pauze plek geregeld. Dan maar via Google maps en Street view een pauze plek zoeken en de route handmatig maar aanpassen. Zo gedacht zo gedaan.

Zondag morgen 8 uur 10 fietsers bij de Trapperie, precies het aantal dat ik heb doorgegeven op de pauze plaats, dus we mogen niemand verliezen 😊. Dat gebeurde al bijna voor de start, want Peter D. had wel zijn muts op maar geen helm en dat is niet volgens de clubregels dus terug naar huis om die op te halen. Het slaat 8 uur en als Peter er is vertrekken we richting Meterik, door naar Oostrum, Geijsteren, Maashees en via Holthees over de A73. Daar links een fietspad in, te smal om naast elkaar te fietsen tot bij het oorlogsmuseum in Overloon. Vandaar naar Stevensbeek langs het COA via de weilanden naar St. Anthonis dan via Rijkevoort en Wanroij naar het verste punt van de route, daar draaien we terug richting het zuiden langs camping de Bergen door het natuurgebied de Boswachterij. Vandaaruit linksaf richting Oploo om bij café “Ons Moe” twee lekkere bakken koffie te drinken en een beetje op te warmen.

Het was toch wel koud vanmorgen. In Oploo is vandaag het jaarlijkse wielerevenement, waardoor we wat om moeten fietsen omdat het plaatselijke parcours is afgezet en dat juist ook deels onze route is. Zijn we zo goed en wel een kwartiertje weg moet Peter D. even een boompje op zoeken en hij was bij Ons Moe ook al naar ’t huuske geweest. Sociaal als wij zijn wachten we netjes tot hij alles weer heeft ingepakt en we verder kunnen. Na Merselo laten we de snelheid iets zakken, zodat we inderdaad niemand verliezen onderweg, maar precies 5 voor 12 draaien we het dorp in voor een toost bij de Trapperie en is het samen uit, samen thuis met een Kwaremont in de hand.

Wegkapitein Leon van der Hulst

 

Ritverslag 3 april 2022 B- groep: Ittervoort – Wessem

Vanmorgen vertrokken we met min 3 graden met 5 man naar Ittervoort. Zoals een wegkapitein dat hoort te doen constant op kop en goed om kijken of iedereen kan volgen. In Panningen pikten we Jan (de nummer 6) op, die daar stond te wachten op ons. Er kwamen wat geluiden uit het peloton dat ze geen goede benen hadden (te koud denk ik). Via Stork en Hunsel kwamen we in Ittervoort, maar de koffieplek die we daar hadden voor de Corona, was veranderd in een woonhuis. We gingen richting Thorn, daar de route wat veranderd vanwege de kasseienstrook, Deze kan Ger op dit moment nog niet zo goed hebben. In Wessem aan de Maas aangekomen, wilden we koffie. Maar ze waren nog aan het poetsen, buiten konden we koffie krijgen, dan maar op het terras plaats genomen. Tegen de muur en in de zon.

Daarna via Maasbracht en de stuw van Linne op het Noorden aan richting Serum. In Helden dacht Jan, ik maak er vandaag een kort ritje van, en draaide af naar huis. De andere 5 gingen door op Serum aan. Er werd naast mij op tijd gewisseld van kop. Om 12.30 uur kwamen we na 90 km aan in Serum.

Wegkapitein Frits

 

 

Programma zondag 10 april 2022:

A- groep: Route: Hariksee (100 km), Wegkapitein: Henk Hoeijmakers, Vertrek: 8.00 uur

B-groep: Route: Overloon (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.30 uur