Ritverslag 30 mei A-groep Cuijk.

Tour du Cuijk met 8 Velo Mannen.

Donderdag avond nog even een aanpassing gemaakt aan de route die in april al was verkend, omdat alle kroegen rond Cuijk pas om 11 uur open gaan en dus te laat om koffie te kunnen drinken. Dus even verkennen met Google Maps en wat zie ik, shit een stuk onverhard. Helaas dan moet dat maar.

Zondagmorgen half 8, slechts 4 groene mannen bij de kerk, maar voordat de kerkklok slaat zijn er toch totaal 8 cyclisten aanwezig om richting het noorden te fietsen. Jan en ik nemen de kop, wij hadden samen de route ook verkend begin april met handschoenen en lange broek. Nu was het nog wat fris, maar de voorspellingen waren goed en alle deelnemers droegen een korte broek enkelen nog met kniestukken. Via America richting het eerste visuele hoogtepunt van de route het zwartwater bij Venray, daar verlaten we Limburg en rijden het Brabantse land in. Het tweede hoogtepunt biedt zich vervolgens aan de Boswachterij Sint Anthonis. Hier was duidelijk te zien dat er weer wat kleur zat in de heide. Nu was deze behoorlijk groen, in april was alles nog dor en bruin, maar de beste tijd is augustus dan staat de hei mooi in bloei. De route gaat verder naar Cuijk via Wilbertoord, Mill, Beers, Linden en Katwijk. Tussen Beers en Linden langs de Kraaijenbergse plassen, ook de moeite waard voor een bezoekje en het beste in zwembroek. Maar die hadden we niet bij ons, dus vanaf Katwijk over de dijk langs Cuijk naar St. Agatha richting de pauzeplaats. Dit deel dus alleen verkend via Google maps en ja hoor eerst een deel van de weg afgezet vanwege wegwerkzaamheden. We rijden voorzichtig over het afgefreesde asfalt. Even verder is de weg afgezet met een pick-up truck en in de verte zien we gedoe met schapen, dus maar via een andere weg richting het Veerhuis in Oeffelt. Daar twee bakken koffie op het terras lekker in het zonnetje.

De armstukken en windblocker kunnen nu wel uit en vervolgens via de Maasheggen tussen Beugen, Boxmeer, Sambeek en Vortum Mullem richting Vierlingsbeek. Daar nog een stukje langs de Maas en vervolgens vanaf Maashees de snelste weg naar Sèrum via Geijsteren, Oostrum langs het Corona inentingspaleis binnendoor over Schoor, langs de Schaak, Meterik en dit keer naar het terras van de “Trapperie de Werkplats”.

Tijd voor een echte Kwaremont! Die hebben we wel verdiend. Proost!

Groetjes, Leon van der Hulst

 

Ritverslag 30 mei B-groep Handel.

Vandaag helaas nog niet naar Duitsland, maar naar Handel. Vanaf volgende weel mogen we weer naar Duitsland. We waren met 7 personen, zelfs Jan was er weer. Het was een heerlijk weertje en dat was de laatste weken wel anders met heel veel wind. Vrijdag had ik een mooie koffieplaats in Handel gezien. Om 10.15 uur waren we daar voor heerlijke koffie. We waren halverwege, maar we moesten de terugweg toch tegen een aardige wind op boksen. Klokslag 12.15 uur waren we in Sèrum. Net voor Sèrum troffen we de A ploeg ook nog achter ons. Konden ze meteen aansluiten aan ons straf tempo.

Gr. Frits

 

 

Programma zondag 6 juni 2021:

A- groep: Route: Duitsland (115 km), Wegkapitein: Peter Driessen, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route:  Ospel (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.30 uur