Ritverslag 4 juli A-groep: Tönisberg – Hülserberg

De weersvoorspellingen voor deze ochtend zijn niet slecht. Wisselend bewolkt met af en toe wat zon en weinig wind. Deze ochtend staan 9 personen klaar bij de kerk, om weer eens naar Tönisberg en de Hülserberg in Duitsland te fietsen. Na een korte briefing wordt er om 7:30 uur gestart. Via de Boekend gaat het naar Venlo en rijden via de Grensweg Duitsland in. Richting Blaue Lagoon gaat de weg vals plat omhoog. Het was nu goed te merken dat de luchtvochtigheid erg hoog was. Hier in Duitsland zijn de wegen en fietspaden nog van goed asfalt voorzien, dat wordt bij Hülserberg en omgeving wel anders. Zo fietsend met af en toe een zonnetje met weinig wind was het een genot om over de Duitse binnenwegen te fietsen. Overal waren de kartoffel planten aan ’t bloeien en menigeen weet het niet, maar deze velden kunnen ontzettend lekker ruiken en de mais groeit als ”kool”. Bij Tönisberg moet weer een hellinkje geslecht worden en rijden we tussen de glooiende korenvelden door. Bij het plaatsje Niep gaan we via een kort zandpaadje het plaatselijke water over. Hierna naderen we de Hülserberg. En inmiddels is het asfalt op sommige plaatsen erg slecht, hier en daar staan waarschuwingsborden met de tekst; STRASSEN SCHÄDE. Iedereen komt goed over de Hülserberg en naderen we het koffie adres. Bijna gaat het nog mis bij Leon, die door een groot gat rijdt in het wegdek dat hij te laat ziet. Maar het loopt gelukkig nog goed af. In het gehucht Unterweiden bij Bauernhofcafé Wingertsches Erb wordt de gebruikelijke koffiepauze gehouden. We zijn hier vaker geweest en men wist zich nog te herinneren dat er altijd een kop Cappuccino besteld werd. Maar voor vandaag werd het 9 Kännchen Kaffee. Ook hier werd door onze oosterburen volop gefrühstückt.

Vanaf hier werd het asfalt weer beter. Via Grefrath, Lobberich, Leuth, komen we bij de oude grensovergang Swanenhaus weer in Nederland. Vanuit Venlo rijden we naar de Greenport Bikeway en waar we links wilden afslaan naar Sevenum, ter hoogte van de Grubbenvorsterweg is de spoorwegovergang geblokkeerd door een goederentrein. Dus werd er verder gefietst naar de spoorwegovergang bij de Ulfterhoek. Om 12:30 uur bereikten we na 123 km zonder lekke banden Sevenum en werd er nog even een bezoekje gebracht aan de Trapperie, waar nog geproost werd op de mooie rit.

Wegkapitein Peter Driessen.

 

Ritverslag 4 juli B-groep: Gennep

Vanmorgen o.l.v. wegkapitein Henk Janssen naar Gennep. Koffie in het centrum van Gennep. Veel natte wegen, maar toch geen lekke banden. 91 km gefietst met 5 man.

Groeten Frits

 

Programma zondag 11juli 2021:

A- groep: Route: Weert (120 km), Wegkapitein: Pierre Engels, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: Elsendorp (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.00 uur