Ritverslag A- groep route “Duitsland: Lintfort – St. Hubert” 6 juli 2019.

In verband met het OLS-Sevenum was het zondagprogramma verschoven naar de zaterdag ervoor. Op deze zaterdagmorgen stonden er maar 4 renners klaar om met de vervangende wegkapitein Ger Driessen een mooi rondje Duitsland te doen.

Er waren natuurlijk genoeg redenen om er vandaag niet bij te zijn. Verschillende leden waren naar de OLS-feestavond “Gebrouwen in Limburg” geweest en waren nog de roes aan het uitslapen of waren de heg aan het knippen of al op vakantie. Toch gingen we met goede moed richting Horst, Tienray, Meerlo en staken in Wanssum de Maasbrug over. Windje in de rug, heerlijk! Daarna Duitsland in, waar we via Veert dwars door de mooie en langgerekte plaats Geldern reden. Daarna reden we via Neukirchen en Tönisberg naar ons koffieadres in St. Hubert. Daar waren we alle 4 wel aan toe, want we hadden inmiddels al meer dan 80 km afgelegd. Ger had voor de variatie maar weer eens een mooie Bäckerei uitgezocht om deze pauze door te brengen. Heeft Ger soms aandelen in deze zaken? Toch weer een lekkere bak koffie op ons gemak uit gedronken en toen koers gezet richting Nederland. De wind, die inmiddels sterk was toegenomen, kregen we toen pal op kop. De gebroeders Driessen (ook wel Driessen Transport genoemd) zetten zich stevig op kop en lieten elkaars knieën kraken. Peter, zojuist terug van vakantie, was overigens beresterk vandaag. En Ger is zich aan het voorbereiden voor de IJsselmeerchallenge, die op 18 augustus a.s. gehouden wordt. Een dagtocht van maar liefst 300km met als goede doel: Geld inzamelen voor de gehandicaptensport. In de volgende Nieuwsbrief komt er meer aandacht voor deze uitdaging en Ger hoopt natuurlijk op wat donaties voor dit goede doel. De achtervolgers (Pierre en Sjaak) moesten alle zeilen bijzetten om het tempo van “Driessen Transport” bij te benen en konden diep in het stuur gebogen naar de zeer goed ontwikkelde kuiten van de gebroeders kijken. Toch was het gemiddelde tempo vandaag niet al te hoog, want de route was mooi maar het was zoals zo vaak op dit soort Duitse veldwegen, zeer veel draaien en keren. In de remmen voor de bochten en dan weer optrekken enz. Het tempo van de B-groep bleek achteraf vandaag hoger gelegen te hebben dan dat van de A-groep! Proficiat! Na Wachtendonk en Herongen kwamen de bordjes Venlo weer in zicht. Nu ook weer even dwars door het drukke Venlo en dan via de vertrouwde Bikeway weer terug richting Sevenum. Voor een afsluitingsdrankje hadden we vandaag geen tijd, want iedereen had ‘s middags andere verplichtingen.

Ger bedankt voor deze zeer mooie rit en veel succes morgen bij TWC-Oranje, want dan rijdt hij als gastrijder met de A-groep mee naar Sonsbeck. Een tocht van 139 km, want er moet tenslotte goed getraind worden voor de toch al rap naderende IJsselmeerchallange!

Nogmaals bedankt Ger en succes met je verdere voorbereidingen!

 

Statistieken:

Ritlengte: 118 km

Gemiddelde: 28.2 km/uur

 

Groetjes Sjaak van Enckevort

 

Ritverslag B- groep route “Gennep” 6 juli 2019.

Vertrokken 8.30 uur met 6 man naar Well. Via de oostkant van de Maas naar Gennep. Op de hoogte van Boxmeer haakte Jac O. af om in Boxmeer zijn fietscomputer op te halen. In Gennep lieten we ons de koffie goed smaken in een zaak, waar ze mensen met een geestelijke handicap in dienst hebben. Daarna over de maasbrug naar Boxmeer, St Anthonis, Overloon en via Venray weer naar Sevenum.

Aankomst 12.15 uur. Afstand 86 km met gemiddelde snelheid van 28.6 km/uur.

Het was een gezellige rit met zeer aangenaam fietsweer.

 

Groetjes de wegkapitein Henk Janssen

 

Programma:

Zondag 14 juli 2019:

A-groep: Route: “Weert” (120 km), Wegkapitein: Pierre Engels, Vertrek: 7.30 uur

B-groepRoute: Witte Steen (85 km), Wegkapitein: Frits Hendrikx, Vertrek: 8.30 uur