Klaar voor de vernieuwde GRENSlandklassieker ?
Alweer voor de 39e keer wordt de Roger Wijnen Grenslandklassieker georganiseerd door WTC Grensland. Ook dit keer weer als 3-sterren tocht waarvan de 200 km meetelt voor het Klimmersbrevet.

Vernieuwing ten top

Naast een up-date van de website www.grenslandklassieker.nl zijn tevens alle routes gewijzigd.

Zo is de Eifel verlaten en fietsen we vanuit Limburg langs en over de grenzen met Belgïe en Duitsland. Naast deze GRENS-landklassieker met zo’n 30 klimmen blijft de Roger Wijnen Grenslandklassieker zijn uitdagend karakter behouden.

Als primeur is er voor de steeds grote worden groep fietsende dames een speciale tocht georganiseerd. Deze ladies-toer met een lengte van zo’n 80 km, heeft een rustige aanloop door typisch Limburgse Maasdorpjes met voldoende klimwerk op het eind.

 

 

 

 

 

Afstanden van 80 tot 200 km verdeeld over 4 routes

De eerste deelnemers starten om 7:00 uur voor de 200 km lange MONSTER-tocht met 30 hellingen Deze beginnen na een derde van de route te hebben gefietst, waarna het continu klimmen en dalen blijft. Goed voor 2100 hoogtemeters.

 

De KLIM-route is eveneens voor de goed geoefende fietser en is 122 km lang. Onderweg wordt, afhankelijk van de lengte, een of meerdere verzorgingsposten waarbij sportdrank, koeken, energierepen gereed staan. Daarnaast is op de verzorgingsposten eveneens een serviceteam van Roger Wijnen waar voor pechgevallen technische ondersteuning geboden kan worden.

De HEUVEL-tocht én de LADIES-toer gaan over nagenoeg hetzelfde parcours waarbij de HEUVEL-tocht iets langer is. Met achtereenvolgens 550- en 600 hoogtemeters wordt met deze tochten alsnog een matig heuvelachtig parcours aangeboden. Wil je meer weten over het verloop van de routes, kijk dan op www.grenslandklassieker.nl.

 

Voorinschrijving verplicht

Deelname is alleen mogelijk middels voorinschrijving. Het aantal deelnemers is gemaximaliseerd tot 1500. Om zeker te zijn van deelname kun je je tot 21 mei inschrijven via www.grenslandklassieker.nl.

 

De inschrijving is compleet wanneer je een bevestigingsmail krijgt. Twee dagen voor de Roger Wijnen Grenslandklassieker krijg de 2 dagen voor de start ontvang je een mail met de benodigde informatie zoals de gpx-bestanden en het deelnamenummers. Nogmaals, meld je tijdig aan want voor deze tocht worden maximaal 1500 deelnemers toegelaten.

 

Starten bij het sportcomplex van voetbalvereniging Neerbeek

Gestart wordt op zondagochtend bij het sportcomplex van VV Neerbeek, Blooteweg 1 te Neerbeek. De MONSTER-tocht start vanaf 7:00 uur, de KLIM-tocht én de HEUVEL-tocht vanaf 8:00 uur terwijl de deelnemers aan de LADIES-toer van 9:30 tot 11:00 uur kunnen starten.

De eindstreep is getrokken bij VV Neerbeek waar bij inlevering van het stuurnummer een gratis consumptie wordt aangeboden. Voor de dames die aan de Ladies-toer hebben deelgenomen is er zelfs een 2e verfrissing.

Tevens kan wederom gebruikt gemaakt worden van de friturewagen die op het terrein van VV Neerbeek is opgesteld. Bij mooi weer is eveneens het terras opengesteld.

Bij het sportcomplex kan door de deelnemers gebruikt gemaakt worden van de douches.

 

Parkeren

Vlak bij het sportcomplex is beperkt pakeren mogelijk. Met klem wordt afgeraden om in de groenstrook te parkeren, enkel in de parkeervakken.

Geadviseerd wordt om te parkeren op de grote parkeerplaatsen bij sportpark de Haamen en winkelcentrum Makado. Deze liggen op fietsafstand van het sportcomplex.

 

 

 

Promoties

Van onze sponsor Squirt Lube zijn een aantal pakketten met reinigingsmiddelen beschikbaar gesteld t.w.v. € 65. Daarnaast wordt ook door Squirt Lube het Sahmurai sword gepromoot. Voor degene die naast de weg ook actief zijn op de mountainbike is dit tubeless reparatiesetje t.w.v. € 40 een garantie voor een snelle reparatie .

Deze pakketten worden verloot waarvan de uitslag na het vertrek van de laatste deelnemer in het sportcomplex van VV Neerbeek gepubliceerd wordt.

 

Tevens zal Roger Wijnen met zijn team aanwezig zijn op de verzorgingspost te Sippenaeken voor het oplossen van kleine technische mankementen.

 

Meer informatie

Zijn er nog vragen, neem dan een kijkje op onze website www.grenslandklassieker.nl of neem contact op via info@wtcgrensland.nl.

 

Tot de 28e mei.

 

Werkgroep GRENSlanklassieker