Verslag slotrit Véloklub Sèrum 25 okt.

Ondanks de miezerige regen vertrokken 14 vélomannen om 9.00 uur richting Grubbenvorst via de bikeway, die plaatselijk nat en glibberig was door de overvloedige regen- en bladval.
Voor de variatie moest er zelfs gekluund worden in de afdaling van het viaduct ….weg en via de fietsbrug over de A73 ging het langs het spoor richting Lottum en vervolgens langs de Maas naar Broekhuizen.
Het is oogstseizoen en dat was te merken; door de opspattende modder waren enkele renners bijna onherkenbaar en moesten er snel enkele foto’s gemaakt worden, wat de nodige hilariteit opleverde.
Na Swolgen werd er koers gezet naar Meerlo, Wanssum, Oostrum en klaarde de lucht zichtbaar op en scheen er soms zelfs een bleek zonnetje, waardoor de herfstkleuren een mooi decor vormden voor deze rit.
De Peel moest ook nog aangedaan worden en via Veulen ging het richting Griendsveen en via America, Horst en Kronenberg waren we na 75 Km terug bij de Sevewaeg waar enige opluchting was dat we op het terras plaatsnamen in onze modderige outfits.
Aangezien het de slotrit van het officiële rittenprogramma 2015 betrof, werd er gezamenlijk afgesloten met appeltaart en koffie.

Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er in de komende periode ’s zondags doorgefietst.
Vertrek 9.00 bij de Sevewaeg, aldaar wordt bepaald waarheen en wie de wegkapitein is.