Verslag A-groep naar Thorn (voor echte Limburgers: Thoear) d.d. 30 september 2018

Hallo allemaal,

Op de allerlaatste dag en allerlaatste zondag van september had Huub Hendriks de nobele taak om als wegkapitein te fungeren. We weten dat we dan een schitterende route voorgeschoteld krijgen (zonder zandpaadjes weliswaar, maar dat mag de pret niet

drukken ;-)).

Het zonnetje scheen al vroeg en het was stervenskoud op deze septemberdag. Desondanks was het bij de kerk gigantisch druk met allemaal wielrenners in Véloklub tenue (op eentje na dan). Er was blijkbaar niemand die deze rit wilde missen. De B-groep had er zelfs hun eigen tocht voor opgegeven, omdat ze graag met ons mee wilden gaan. De meer km’s namens ze op de koop toe en ook de snelheid was vandaag geen probleem.

Omdat de verwachting was dat de rit zo mooi zou zijn kwam zelfs iemand helemaal uit Leeuwen (beej Remunj) ’s morgens vroeg nog fietsend en de vorst trotserend naar Sevenum. Dat verdient wel een beetje respect. Deze gastrijder was toevallig ook nog eens een volle neef van ondergetekende en die maakte dankbaar gebruik van de situatie om de familiezaken nog eens door te spreken zodat we de verbinding tussen de familie Hoeijmakers in Noord- en Midden-Limburg weer hersteld hebben.

De rit ging via Baarlo langzaam aan naar het zuiden, waarbij we door de windstilte heel mooi op verschillende plaatsen de rookpluimen loodrecht omhoog zagen steken.

Met het voortvarende kopwerk van onze Kapitein van de dag en onze meneer de voorzitter verliep alles op rolletjes. Iedereen luisterde goed en bij verkeer tegen werd weer netjes ingevoegd, zoals het hoort en wij als wielrenners geen negatieve naam krijgen. Toppie allemaal!!

Via de rustige wegen langs Neer, Haelen, Horn en Heel naderden we langzaam Thoear. Dit mooie witte stadje baadde in een weldadige zee van helder zonlicht en prachtige blauwe hemel.

Het cafeetje waar we koffie gingen drinken had voor vandaag de knapste serveerster die ze hadden aan het werk gezet om ons van drank te voorzien. Mooi blond en lange haren dat wel. Maar zoals de bekende grappen over blondjes was ook zij geen uitzondering. We waren met 16 dorstige wielrenfanatiekelingen, maar zij kwam na enkele malen de bestelling opgenomen te hebben terug met 20 kopjes koffie. Verschillende van ons kregen dus een extra kopje koffie.

Nadat we allemaal 2 of 3 koppen koffie hadden genuttigd en betaald namen we afscheid van onze gastrijder/familielid (hij moest om 12 uur thuis zijn anders geen eten). Wij vervolgden onze weg langs het kanaal langs Kelpen en Mildert. Dit ging in volle vaart aangezien er weer nieuwe verse kopmannen waren. In Mildert aangekomen draaiden we rechtsaf om zodoende achter Leveroy (Oma) richting de Hollander te fietsen om zodoende in Heibloem uit te komen via allerlei mooie bosrijke weggetjes en mooie weilanden die er weer groen bij liggen. De mais is overal weg en de bieten en aardappelen zijn nu de komende tijd aan de beurt.

De weg snelde onder onze dunnen bandjes door om via Meijel en Grashoek weer richting Sèrum te komen. Het laatste stukje ging weer over ons mooiste fietspad langs de Steeg wat volgens mij onder monumentenzorg valt aangezien er nooit iets aan gedaan wordt, maar er hopeloos verwaarloosd bijligt. Maar goed, dat hebben we ook weer gehad en om klokslag 12.30uur waren we weer thuis nadat we de laatste km’s van verschillende mensen afscheid hadden genomen.

Iedereen was op tijd thuis om zich nog snel te douchen, de partner een dikke kus te geven, de mond vol te stoppen met eten en drinken om zodoende om 13.10 uur op de bank neer te ploffen met de afstandsbediening in de hand om ozze Max slalommend naar een mooie 5e plaats zien te racen en daarna ozze Tom na een weergaloze achtervolging toch nog op een schitterende 4e plaats zien te eindigen in het WK wielrennen. Een ding is zeker, de vrouwen thuis hebben weinig last van ons gehad en dat is ook wel een keer iets moois.

 

Maar goed, Huub bedankt voor deze mooie rit die 98km lang was en een gemiddelde van 29,5km/uur.

 

Met sportieve groet, uw verslaggever van de dag: Henk Hoeijmakers

 

Einde Seizoensactiviteit 27 oktober 2018

Iedereen heeft een uitnodiging gehad van het organisatieteam Henk Hoeijmakers en Jan Engels. Opgave is mogelijk tot 20 oktober.

Het beloofd een zeer gezellige middag te worden!

Jij komt toch ook!!!

 

Programma zondag 7 oktober 2018:

A-Groep:

Route: Bakel (85 km)

Wegkapitein: Rinus van Oudenaarde

Vertrek: 8.30 uur

B-Groep:

Route: Mill (85 km)

Wegkapitein: Jan Steegs

Vertrek: 8.30 uur