Verslag rit 13 september 2015.

Met een wat magere opkomst afgelopen zondag begonnen we met 8 personen aan het ritje wat ons naar de omgeving Budel zou brengen.
Waarom de opkomst vandaag zo laag was, is mij niet bekend.
De weersvoorspellingen waren zo slecht ook weer niet en dit was voor de mannen die wel gingen fietsen zeker zo fijn.
Tijd voor een echte nieuwe originele route was er voor de wegkapitein van de dag niet geweest, vandaar er in de oude doos (lees fietsnavigatie) werd gekeken of er iets leuks in het geheugen stond.
En jawel hoor, een passende rit met ook nog de juiste lengte. Gekozen werd om deze tegen de richting in te rijden en zo verliet het kleine peloton Sevenum.
Net voor Neerkant viel de eerste (en naar later bleek de laatste) lekke band te betreuren. De omwonende is dit zeker niet ontgaan. Waren het niet wijzelf die veel kabaal maakte, was het wel de duitse Herder die niet zo gecharmeerd was van onze pitstop.
Hij hield iedereen, maar zeker Henk H luidruchtig in de gaten, dat we ook maar geen verkeerde dingen zouden gaan doen.
Na dit oponthoud wederom en gelukkig met wat stilte de fiets op naar Someren. Zelf waren we ook al wat stiller doordat het tempo er goed inzat.
Vandaag maar enkele mannen die zich op kop waagden en die dit verrassend lang volhielden. Je kunt merken dat het seizoen nog niet voorbij is.
Via Maarheeze, Soerendonk, Gastel en Budel bereikten we onze pauzeplaats in Weert bij sluis 16.
Daar de zon het liet afweten, namen we plaats in de serre en verorberde we onze boterham en de inmiddels gearriveerde koffie.
Met nog 45 km. te gaan voerde de koers onder langs Weert naar Nederweert Eind. Hier werd de cruise control geactiveerd en in één tempo reden we naar Heibloem.
Met nog een wisseling op kop begonnen we aan het laatste stuk naar Beringe en Sevenum welke de laatste rond 12.20 bereikt werd.
Verdere bezienswaardigheden van de dag: Oude tractoren in Gastel en een groene specht van dichtbij in Panningen.
De rit was 103 km . lang en volgens mijn techniek hadden we een gemiddelde van 29,9 km/h.

Komende zondag zal Peter Hoeijmakers de groep naar Kempen of de Kempen voeren.
We laten ons verrassen. Vertrek is om 8 uur. En de afstand bedraagt 100 km.

Groet Huub