Om  zes uur rammelt de wekker. Aankleden, koffie, boterham. Toch maar een  jasje aan want  7 graden is niet al te warm. Ik vertrek thuis om half zeven. Om zeven uur  starten we in Sevenum met z’n elven. Spoorslags en met een flink tempo gaat het richting Duitsland. Het zonnetje begint lekker te schijnen en weldra bereiken we Duitsland en zie ik mooie gras- en graanvelden,  hoge bossen met schitterende oude beukenbomen.  Jammer dat de weg door het bos slecht is, ik had meer willen genieten van het oude bos. Nu bereiken we de heuvels van Berg en Dal en kan ik mijn klimwerk trainen . Diverse stevige hellingen waaronder de Nieuwe- en de Oude Holleweg passeren. Het laatste stukje voor de pauze in Groesbeek gaan alle remmen los en gaat het in een zinderend tempo berg op en af. Wel lekker voor eventjes. Uitgerust gaat de tocht verder over Molenhoek waar we de Maas oversteken. Zo komen we op een dijk waar we tussen  grazende schapen moeten laveren.  Ik voel me nog steeds goed en ga even stevig kopwerk doen. Verderop fietsen we door een laan met  prachtige platanen. Langs de loop van de Maas gaat het verder richting Sevenum. Omdat ik even niet oplet mis ik de eindsprint, jammer misschien had ik die vandaag eens kunnen winnen. Om 1 uur zijn we terug in Sevenum. Nog gezellig samen een consumptie op het terras en dan ga ik door naar huis. Piet bedankt voor je mooie tocht jongen. Ik had 179,4 Km gefietst in 6.01 uur.

Groetjes Jo Hendriks