Niet alleen de bladeren laten het in deze herfstperiode afweten, maar ook onze wegkapiteins. Vorige week liet Henk Janssen al verstek gaan, vandaag was het Louis Grubben die zich vanwege een “kinderfeestje” had afgemeld. Vorig jaar had Louis nog een heel mooie rit in elkaar geknutseld. Louis had wel Ger Driessen gevraagd om zijn rol als wegkapitein over te nemen en Ger was gelukkig bereid om dit te doen. De route zou wel iets anders lopen dan de geplande route, maar Ger had er een heel mooie variant op gemaakt. De 12 renners die voor deze rit klaar stonden moesten toch eerst de nieuwe fiets van Peter Hoeijmakers bewonderen. De nieuwste Trek Madone 2011. Wauw zei iedereen. Blitse kleuren (wit/grijs) en met de nieuwste snufjes en een licht gewicht. Maar Ger trok zich niks aan van deze lichte kleuren. Hij leidde het peleton over vele landwegen waarvan er een aantal nog nat en met de nodige modder bedekt waren. De fiets van Peter (en ook van de rest) zat in een mum van tijd onder de modder. Een grote grijns kon Ger dan ook nauwelijks onderdrukken. Het weer was prachtig. Lekker nazomer weer. Temperatuur al vrij snel richting de 20°C.

Vlak voor Asselt ging het echter mis. Jan Steegs werd steeds “kleiner”. Wat was het geval, hij had een langzaam leeglopende achterband. Dat betekende dus repareren. Ger stelde hierdoor de route iets bij en besloot om niet bij de Witte Stein in Reuver te gaan koffiedrinken, maar bij Herberg De Bongerd in Beesel. Een super adres waar je bij de koffie gratis vlaai krijgt. We zaten daar heerlijk in het zonnetje te genieten. Na de pauze langs de Maas richting Venlo. Mede door de wind, die we in de rug hadden werd er flink doorgereden. Geregeld kwamen de tellers zelfs boven de 40 km/uur. Gelukkig had niemand hier problemen mee. Op het A67 viaduct, halverwege Maasbree/Sevenum kwam er echter een scheuring. Piet en Ger demarreerden weg van de rest. Peter met zijn nieuwe Trek ging er achteraan. Hij moest de fiets namelijk goed inrijden. Lang kon hij samen met Peter Driessen aanklampen, maar hij “waaide” er na enige tijd toch samen met Peter Driessen af. De rest in volle achtervolging maar zij groepeerden pas op het terras van de Sevewaeg. Ger en Piet glunderden over deze boeiende slotfase. De kwajongens streken zijn bij deze veteranen dus nog steeds niet verdwenen.

De consumptie op het zonnige terras smaakte overigens voortreffelijk.Ger bedankt voor deze mooie rit. Ritlengte 91 km met een gemiddelde van 30.9 km/uur. Vanaf volgende week gaat Jo Hendriks samen met zijn dochter bergbeklimmen in Nepal. Hij gaat daar een berg beklimmen van 5500 m. Dat kun je nog eens echt hét hoogtepunt van het seizoen noemen. Jo, heel veel succes en kom goed terug! Ger Driessen rijdt volgende week in Nijmegen de “i2live Classic Toertocht – 150 km”. Opbrengst is voor de kankerbestrijding. Heel veel succes Ger! Super dat je dit doet!.

Groetjes, Sjaak van Enckevort.